Menu
Το καλάθι σου

Blog RSS Feed

07 Μαϊ Προετοιμασία αυτοκινήτου για το καλοκαίρι
0 674
Η αλλαγή των εποχών επιβάλλει και την ανάλογη συντήρηση του αυτοκινήτου μας. Η άνοιξη που διανύουμε, αλλά και το καλοκαίρι που έρχεται θα μας βρουν προετοιμασμένους, αν -μεταξύ άλλων- κάνουμε και τα ακόλουθα: Α. Συντήρηση στο σύστημα κλιματισμού Το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου χρειάζεται μία φορά το χρόνο συντήρηση. Η ανανέωση του φρέον στο..
17 Ιαν Πώς να μην θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
0 2656
Πως να μην θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου; Ένα απο τα πίο συχνά προβλήματα τις βροχερές και κρύες μέρες είναι αυτο του θολωμένου παρμπίζ αλλα και των τζάμιων του αυτοκινήτου καθώς η οδήγηση γίνεται από κουραστική έως επικίνδυνη. Πριν δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο, ας πούμε με συντομία γι..
17 Ιαν Συμβουλές για έλεγχο των υγρών φρένων
0 1596
Ο έλεγχος των υγρών φρένων δεν προϋποθέτει ειδικές τεχνικές γνώσεις. Μπορείς να το κάνεις ο ίδιος, γλιτώνοντας πολλά χρήματα και εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Πως πραγματοποιείται ο έλεγχος  - Το δοχειάκι με τα υγρά φρένων βρίσκεται στο χώρο του κινητήρα. Καλό είναι να ζητήσουμε από κάποιον που γνωρίζει, σε πρώτη φάση, απλά να ..
24 Ιουν Προδιαγραφές λιπαντικών - Τι λάδι να βάλω στο αυτοκίνητο μου;
0 3624
Το πιο απλό και ταυτόχρονα πιο σημαντικό πράγμα σε κάθε σέρβις είναι η αλλαγή του λιπαντικού του κινητήρα. Η επιλογή μάλιστα του σωστού λαδιού είναι το Α και το Ω για τη μακροζωία και την αποδοτική λειτουργία του κινητήρα, γιατί δεν εξασφαλίζει μόνο μείωση των τριβών και κατ` επέκταση αύξηση της απόδοσης του κινητήρα, αλλά αναλαμβάνει, τη μεταφορά ..
12 Απρ Πώς να αλλάζεις λάμπες στο αυτοκίνητο σου
0 3231
Όλοι οι λαμπτήρες των εξωτερικών φαναριών του αυτοκινήτου είναι απολύτως σημαντικοί για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας. Σε περίπτωση όμως, που ένας από τους δύο εμπρόσθιους λαμπτήρες φτάσει στο τέλος της ζωής του, τι κάνουμε; Οι εμπρόσθιοι λαμπτήρες για τα φώτα πορείας ή διασταυρώσεως του αυτοκινήτου μας είναι αυτοί που λειτουργούν περισσότερες ώρε..
23 Μαρ Φίλτρα καμπίνας - Δομή και Χαρακτηριστικά
0 3202
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το φίλτρο καμπίνας συμπεριλήφθηκε στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων. Αυτό το φθηνό και απλό ανταλλακτικό αντιπροσώπευε τη λύση που προσέφερε σύσσωμη η βιομηχανία αυτοκινήτων στους ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που υπέφεραν από αλλεργίες. Ειδικά η γύρη των δέντρων και των φυτών δημιουργεί, κατά τη διάρκεια..
18 Μαρ Πώς καθαρίζουμε το air-condition του αυτοκινήτου μας
0 2975
Εκτος από την αντικατάσταση στο φίλτρο καθαρισμού που γίνεται στο service υπάρχει και άλλη μια ενέργεια την οποία μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας και πολύ οικονομικά μιας και τα προϊόντα καθαρισμού του aircondition κοστίζουν από 5-15 ευρώ. Το καλοκαίρι πλησιάζει και η χρήση του air condition θα γίνεται όλο και πιο συχνή. Ωστόσο, ένα πράγμα που οι πε..
18 Μαρ Φαρμακείο αυτοκινήτου – Τι πρέπει να περιέχει
0 3399
Το κουτί πρώτων βοηθειών αποτελεί απαραίτητο στοιχείο πρόσθετου εξοπλισμού με το οποίο  οφείλουμε να εφοδιάζουμε το όχημα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κουτί πρώτων βοηθειών χρησιμοποιείται, σχεδόν πάντα, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επομένως, η ύπαρξη ενός άρτιου, οργανωμένου και τακτοποιημένου φαρμακείου στο όχημα, τοποθετημένο κατά τρό..
18 Μαρ Συμβουλές και προϊόντα για τα ελαστικά σας
0 2626
Πώς καταλαβαίνουμε ότι τα ελαστικά μας έχουν φθαρεί; Όταν περάσουν 5 χρόνια από την τοποθέτηση των ελαστικών, είτε έχουν περάσει τα χιλιόμετρα που δίνει ο κατασκευαστής, είτε όχι -40.000 με 60.000 χλμ., ανάλογα με τον κατασκευαστή, η επιφάνεια του ελαστικού ξεραίνεται. Παρατηρούμε, δηλαδή, «σκασίματα» σε διάφορα σημεία του πέλματος και των «ώμων» (..
18 Μαρ Πετρελαιοκινητήρες - Απόδοση και Προστασία όλες τις εποχές του χρόνου
0 2639
Για πολλά χρόνια η πλειοψηφία των Ι.Χ. αυτοκινήτων χρησιμοποιούσε κινητήρες βενζίνης.Τα τελευταία όμως χρόνια η δημοτικότητα των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.Οι σύγχρονοι υψηλής τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρες είναι αθόρυβοι,αποδοτικοί,με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Διατηρήστε των πετρελαιοκ..
Εμφάνιση 1 έως 10 από 10 (1 Σελ.)